Polityka Prywatności-RODO

Od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje nowe rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich informacji (nazwa RODO) oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Chaber S.A. z siedzibą w Warszawie przy Al. Prymasa Tysiąclecia 46, 01-242 Warszawa, jako Państwa Administrator Danych Osobowych, informuje, że:

1. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i pkt b) oraz zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

2. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali w celu świadczenia przez nas usług tj.: przygotowania wyceny na potrzeby realizacji usługi oraz realizacji usługi, również w celu wykonania marketingu posprzedażnego.

3. Pani/Pana dane osobowe będziemy przechowywali przez czas obowiązywania umowy/współpracy, a także po jej zakończeniu w celach:

a. dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,

b. wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

c. statystycznych i archiwizacyjnych,

d. maksymalnie przez okres 5 lat od czasu zakończenia współpracy.

4. Podanie przez Panią/Pana danych jest dobrowolne, ale niezbędne do świadczenia usług przez firmę Chaber S.A.

5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty uczestniczące w realizacji usług.

6. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.

7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego GIODO, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (adres: Generalny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa)

8. Pani/Pana danych nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

9. Administrator stosuje pliki „cookies”. Informacje zbierane przy pomocy „cookies” pozwalają dostosowywać usługi i treści do indywidualnych potrzeb i preferencji Kupujących, jak również służą do opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Kupujących z www.chaber.pl. Wyłączenie w przeglądarce internetowej opcji pozwalającej na zapisywanie plików „cookies” zasadniczo nie uniemożliwia korzystanie z chaber.pl, może jednak spowodować pewne utrudnienia.

10. Administrator korzysta z następujących rodzajów plików cookies:

a) cookies sesji, które działają wyłącznie podczas przeglądania strony internetowej www.chaber.pl i umożliwiają prawidłowe jego funkcjonowanie,

b) cookies trwałe, które pozostają na komputerze osoby odwiedzającej stronę internetową www.chaber.pl,

c) cookies podmiotów zewnętrznych, które umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do preferencji osoby odwiedzającej stronę internetową www.chaber.pl.

11. Wszelkie zgłoszenia oraz zapytania dotyczące Pani/Pan danych osobowych prosimy kierować na adres e-mail: chaber@chaber.com.pl.